Airco-eenheden

Airco service Den Bosch (auto)

 

De structuur van klimaatregelingsapparaten

Een airconditioner bestaat uit drie hoofdcomponenten: een compressor, een condensor en een verdamper. De compressor en de condensor zijn verbonden door een gemeenschappelijke set regelaars. De verdamper omvat de technische kant van de airconditioner zelf, inclusief de inwendige werking van de temperatuurregeling, het energieverbruik en dus de capaciteit en efficiëntie van het systeem. In de airconditioner verzamelt een verdamperspoel warme lucht uit de ruimte. Deze wordt vervolgens gekoeld en ontvochtigd door de compressor van het systeem. De condensor fungeert als buitenunit en zuigt de warme lucht naar binnen om de temperatuur te regelen en voert de eigen koude dranken terug naar de ruimte waar ze naartoe wordt geleid.

In vergelijking met traditionele systemen wordt koele lucht ontvochtigd door een proces dat condensatie wordt genoemd. De condensors fungeren als de belangrijkste component binnen een kamerairconditioner. In het condensatieproces wordt warme vloeistof gecondenseerd aan de buitenkant van een gekoelde koelbatterij. Deze wordt vervolgens afgekoeld en ontvochtigd (verdampt) door het koelmedium in de verdamper te laten circuleren.

Koele mist circuleert in een ruimte zelf en zorgt voor een schone lucht. Het principe van dit airconditioningsysteem is dat de lucht in een kamer koud wordt door de interactie met de omringende lucht. Deze koude lucht wordt aangezogen door de verdampingsspoel van het systeem, die de warme lucht in een kamer verwijdert. Deze koude lucht wordt vervolgens naar de uitgang van de verdamper geduwd. Zo wordt koude lucht in de kamer geforceerd MUST the04 de kamer zelf. Dit systeem is ideaal voor een ruimte of gebouw die moeilijk vol te krijgen is. Het kan ook worden gebruikt om een ruimte gedurende een aantal jaren op temperatuur te houden.

Ons bedrijf kan u verschillende opties bieden waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw specifieke eisen. Alle units hebben een geschikte stroombron nodig om te functioneren – dit zal afhangen van de grootte van de unit en de ruimte waarin u hem wilt installeren. Zorg ervoor dat u een geschikte elektriciteitsvoorziening kiest binnen de unit, zodat deze efficiënt kan functioneren. Ons verkoopteam kan u de beste suggesties doen.

Hoe werkt het?

Het werkingsprincipe van de unit is dat de gekoelde lucht naar de verdamper van de unit wordt gestuurd. De lucht circuleert door het luchtfilter van de unit, en wordt vervolgens gekoeld door het passeren van vochtverwijderende spoelen. De gekoelde lucht komt vervolgens in de airconditioner terecht, waar ze door de condensor van het systeem gaat en vervolgens naar een distributiekamer wordt gezogen voor levering aan de ventilatieopeningen van de afzonderlijke kamers. De gecirculeerde lucht wordt dan gekoeld en via ventilatieopeningen naar de verschillende kamers geleid.

Lees meer:

Garage Den Bosch

BMW specialist Den Bosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.